Gaudiancia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zrodenie smrti

Všetko na svete má svoj začiatok i koniec. Ale nikto nevie ako to celé vzniklo. Tu je jeden krátky príbeh o tom ako to asi mohlo byť.
Slnko a Mesiac. A tak Príroda a Deň spoločnými silami vytvorili na planéte krásu a poriadok. Život ale stále nebol spokojný, a tak stvoril zvieratá, vtáky, ryby, hmyz a nakoniec aj ľudí na ktorých bol tak hrdý že im dal aj rozum a schopnosť rozvíjať sa. Všetci sa potešili svojím dielam, ale ostala tu ešte Životova sestra Smrť. A tak sa jej Život pýta: ,, Sestrička moja, a ty sa o čo budeš starať na tomto svete?" Krásna a jemná smrť sa pozrela smutne na brata a úprimne povedala: ,,Braček, všetko čo ste stvorili je nádherné, ale ja chcem mať na starosti niečo čo je na svete isté a určite to bude musieť zažiť každý. Pozri, ty si stvoril život na zemi, ale keby všetci žili večne ako my tak by boli všetky planéty preplnené a spustošené živočíchmi. Tak isto ak to pôjde takto ďalej tak zaniknú planéty a hviezdy tiež nebudú krásne žiariť keď budú len pribúdať, stratili by svoje čaro a vznikol by chaos... Chcem robiť niečo čo by zabránilo takejto katastrofe ale neviem čo to môže byť." Po dlhom uvažovaní sa všetci bohovia rozhodli a dali Smrti najdôležitejšiu úlohu pre ochranu harmónie a ta spočívala v tom že koľko života jej brat stvorí toľko jeho sestra zničí, ale musí to byť spravodlivé aby nikto nežil večne ako boh. A odvtedy pre každú živú bytosť je smrť jedinou skutočnou istotou v živote.

Príbehy | stály odkaz

Komentáre

  1. Nie, nikto
    sťa človek nežije večne, ale duša žije večne. Ako to zapadne do tohto konceptu?
    Reinkarnáciou ?
    publikované: 01.08.2011 15:41:49 | autor: Pippa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Harmónia - rovnováha...
    = páči sa mi tento jej popis !
    a reinkarnácia zaujíma aj mňa :-)
    publikované: 02.08.2011 08:03:07 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. môze tak byť
    hej reinkarnacia moze do toho idealne zapadnut
    publikované: 02.08.2011 12:37:36 | autor: Gaudiancia (e-mail, web, autorizovaný)
  4. no a smrt kedy zomrie?
    Kedze sa takto, ako pises, zrodila a kedze vsetko co ma zaciatok ma i koniec? :)
    publikované: 02.08.2011 12:48:42 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. sestko
    - dobrá otázka !
    publikované: 02.08.2011 13:03:33 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  6. kedy smrt zomrie?
    smrt zomrie ked uz nebude mat co ine zomriet, ked uz nebude nic zive zomrie aj smrt
    publikované: 02.08.2011 14:03:11 | autor: Gaudiancia (e-mail, web, autorizovaný)
  7. asi tak, ze
    prach si a v prach sa obratis..to rcenie neprislo len tak....ostane po nas energia (to nieco medzi nebom a zemou) a aj ta casom vyprcha a tvoj geneticky odkaz ak daky mas....
    publikované: 02.08.2011 14:10:38 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. snad este dve otazky
    Prva je, ze ci myslis aj na hviezdy ako nieco zijuce a ci ich zanik tiez sposobuje Smrt. Druha je, ze ci si myslis, ze keby sa novi ludia uz nerodili a stari by nezomierali a keby sa vsetci len zlepsovali, alebo zhorsovali,len volaco ucili, alebo by nieco tvorili, ci nicili, stavali ci burali... ci by to bol zivot alebo nie a ci by bola aj vtedy potrebna smrt na to, aby bola v zivote rovnovaha.
    publikované: 02.08.2011 15:37:07 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Odpoved
    1.ako odborne hviezdy ked zomieraju tak vybuchuju do supernovy a ostane z nich len trpazlik, no ale ja som to myslela ze smrt je aj zanik, ukoncenie existenie, znicenie a tak a netyka sa to len zivych organizmov ale aj tych hvied napr.
    2.predstav si ze ludia by nezomierali a len starli, to by tiez moc dobre nebolo, ale rovnovaha co sa tohoto tyka je uz v podstate v tom ze len telo zomrie ale dusa je tu stale a moze sa reinkarnovat, urcite su mladsie a starsie duse co vznikaju ale ako dusa zanikne tak to ti naozaj neviem povedat, ale ak by sa nic nemenilo, nic nevznikalo a nic nezanikalo a bolo by vsetko stereotypne tak vtedy by smrt nebolo treba
    Toto som si len vymyslela ako alternativny pribeh na vznik smrti, nejak viac do hlbky som sa uz nezamyslala, kazdy si tam moze domysliet co chce :)
    publikované: 02.08.2011 16:13:02 | autor: Gaudiancia (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014